понеділок, 6 березня 2017 р.

Районний конкурс навчальних проектів «Соціальна реклама іноземною мовою»

           З метою популяризації вивчення іноземної мови та формування світогляду людей нового покоління, які відповідальні за долю держави, районний методичний кабінету правління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації проводив районний конкурс навчальних проектів «Соціальна реклама іноземною мовою».
Організатори конкурсу прагнули, щоб реклама мала соціальне спрямування, а її значущість була  підкреслена автентикою та знанням іноземної мови.
15 навчальних закладів Долинського району взяли участь у конкурсі (Долинські ЗОШ  І-ІІІ ступенів №4, природничо-математичний ліцей, гімназія №1, СШ №6, СШ-інтернат,  Витвицька, Княжолуцька, Оболонська, Раківська, Солуківська, Старомізунська, Тростянецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, Белеївська, Слобододолинська  та Яворівська ЗОШ І-ІІ ступенів)
Згідно рішення фахового журі, за підсумками І етапу претендентами на нагороду в ІІ етапі стало 9 проектів, які готували команди: Долинських ЗОШ №4, природничо-математичного ліцею, гімназії №1, СШ №6, СШ-інтернату, Раківської, Солуківської ЗОШ І-ІІІ ст., Слобододолинської та Белеївської ЗОШ І-ІІ ступенів.
28 лютого 2017 року в приміщенні Долинської спеціалізованої школи-інтернату відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу. Захід зібрав учителів іноземних мов та учнів  усіх навчальних закладів.
Відеоролики англійською, німецькою та польською мовами зворушили  глядачів. Найбільш оригінальними  виявились назви «Збережи весну для майбутнього», «Найбільше благословення життя – це любов» та «Залиш гаджети на «завтра», живи реальністю!»
Інтригу імен переможців було збережено до останніх хвилин церемонії. Вир емоцій панував під час нагородження.
За номінацію «Оцінка глядача» присутні голосували  під час церемонії.
         Заступник голови Долинської районної державної адміністрації МихайлоДидяк,  керуюча справами виконавчого комітету Долинської міської ради Світлана Сапетна, заступник начальника управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації  Віталій Олійник та завідувач районного методичного кабінету Тетяна Гошовська виступили з вітальним словом та нагородили переможців.
За любов до України в різноманітних її проявах  І місце та приз «Оцінка глядача» отримала командаДолинської спеціалізованої школи-інтернату.
 ІІ місце посіли проекти  Долинської  спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №6 та Долинської гімназії №1, які показали сучасне втілення  проблем батьків і дітей.
Вплив  навчання на людське життя втілилила команда Долинської загальноосвітньої школи №4, яка виборола ІІІ місце.
Спеціальний приз від Гельги Мозер отримала команда Долинського природничо-математичного ліцею, яка висвітлила тему «Допомога нужденним».
Фінансування конкурсу відбулося коштами управління освіти, молоді та спорту Долинської РДА і Долинської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України.
Цікаві та нові проекти завжди залучаються підтримкою. З ініціативи методиста з іноземних мов районного методичного кабінету Галини Пирин, громадська організація Go Global, офіційний представник іноземних видавництв в Україні компанія «Лінгвіст», Гельга Мозер – ексдепутат австрійського вищого парламенту , Наталія Ляшко – засновник першої дитячої кулінарної академії англійською мовою  та кінотеатр «Чаплін» нагородили переможців конкурсу.
Команди отримали цінні подарунки, які допоможуть удосконалити процес вивчення іноземної мови від управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації; грошову винагороду від Долинської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України; подарункові видання книг від Долинської міської ради;   підручники, автентичні книги, посібники, тлумачні словники  та іноземну символіку від  видавництв та індивідуальних спонсорів; квитки для безкоштовного перегляду фільму за вибором від кінотеатру «Чаплін».
Підводячи підсумки, слід зазначити, що проекти такого плану мотивують учнів до вивчення іноземної мови, розвивають творчу уяву та критичне мислення, допомагають  формувати громадянську позицію та вчать розмежовувати добро і зло.  



________________________________________________________


 


 





 

Немає коментарів:

Дописати коментар