понеділок, 13 березня 2017 р.

ГУРТКІВЦІ БУДИНКУ ДИТЯЧОЇ ТА ЮНАЦЬКОЇ ТВОРЧОСТІ – ПЕРЕМОЖЦІ ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ НАРОДНИХ РЕМЕСЕЛ «ЗНАЙ І ЛЮБИ СВІЙ РІДНИЙ КРАЙ!»

Столиця гуцульського краю, місто Косів, гостинно зустріла школярів – юних умільців, учасників обласного конкурсу народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!», який відбувся 10,11 березня 2017 року.

Косівський інститут прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв став для учасників конкурсу своєрідною меккою – тут зібралися юні гончарі, майстри художньої кераміки, художньої обробки шкіри та виробів з природного матеріалу, батику та декоративного розпису, художньої вишивки та художнього плетіння, ткацтва, бісероплетіння, художньої різьби по дереву. Зібрались, щоб продемонструвати свої таланти, вміння і навики.

Долинщину на обласному конкурсі народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!»представляли вихованці Долинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, які змагались у шести номінаціях: вироби з природного матеріалу, художня вишивка, бісероплетіння, ткацтво, художня обробка шкіри, художня різьба по дереву.
Вже традиційно Долинський районний будинок дитячої та юнацької творчості вважають фаворитом конкурсу народних ремесел, і цього разу юні майстри не зрадили традиціям. Судіть самі: із 16 учасників конкурсу від Долинщини 5 здобули І місце, 5 - ІІ місце, 1 – ІІІ місце.
Окрім призових місць, наставники отримали схвальні відгуки про своїх вихованців, як теперішніх, так і колишніх, з уст доцента Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, голови журі конкурсу Приймака Йосипа Дмитровича. До слова, випускниця нашого закладу, неодноразова переможниця обласного конкурсу народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!» в номінаціях: «ткацтво» і «художня обробка шкіри» Штень Марія зараз навчається в Косівському училищі прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв.
Приємно гуртківцям! Приємно і наставникам, адже за кожною перемогою вихованця стоїть невтомна праця наставника. Слова вдячності за неодноразову підготовку переможців конкурсів хочеться сказати Дмитровській Юлії Олександрівні, керівнику гуртків художньої обробки природного матеріалу і ткацтва, Клименко Вірі Миколаївні, керівнику гуртків художньої різьби по дереву і писанкарства, Мельникович Лідії Миронівні, керівнику гуртка «Господарочка».
Щиро вітаємо переможців обласного конкурсу народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!»:
номінація «вироби з природного матеріалу»:
- Чабаненко Ірина, вихованка гуртка «Господарочка» - ІІ місце;
номінація «бісероплетіння»:
- Пилипів Яна, вихованка гуртка художньої обробки природного матеріалу – ІІ місце,
- Тужиляк Анастасія, вихованка гуртка художньої обробки природного матеріалу – І місце,
- Галів Людмила, вихованка гуртка ткацтва – І місце;
номінація «ткацтво»:
- Герцяк Софія, вихованка гуртка ткацтва – ІІІ місце,
- Олійник Лілія, вихованка гуртка художньої обробки природного матеріалу – ІІ місце,
- Шутка Андрій, вихованець гуртка художньої обробки природного матеріалу – І місце,
номінація «художня обробка шкіри»:
- Матійців Вікторія, вихованка гуртка писанкарства – І місце,
- Площинець Віра, вихованка гуртка писанкарства – ІІ місце,
номінація «художня різьба по дереву»:
- Худин Роман, вихованець гуртка художньої різьби по дереву – І місце,
- Когут Роман, вихованець гуртка художньої різьби по дереву – ІІ місце.














1 коментар: