понеділок, 20 березня 2017 р.

ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ «ЖИТТЄВІ ЦІННОСТІ. ЖИТТЯ ЯК ЦІННІСТЬ»

Чергове заняття Долинської районної школи лідерів проходило в розширеному форматі і більше нагадувало роботу дискусійного клубу.

Поруч з учасниками районної школи лідерів в актовій залі Долинського будинку дитячої та юнацької творчості були присутні заступники директорів ЗНЗ, педагоги-організатори, практичні психологи та соціальні педагоги, батьківська громадськість.

Здебільшого така поважна аудиторія збирається з нагоди урочистостей чи через якесь лихо. Слава Богу, лихо не заставило нас зібратись, та й причин для святкування теж немає.

Зібрались, щоб поспілкуватись, порадитись, роздумати над життєвими цінностями, адже тема зустрічі дискусійного клубу: «Життєві цінності. Життя як цінність.».

В ролі експертів – гості клубу, люди, через призму чийого буття, чиїх професій проходять життєві цінності кожної людини, в тому числі, і наші.

Своє бачення суті життєвих цінностей висловили:

1. Отець Ігор Ліпчанський, медичний капелан, сотрудник храму Андрія Первозванного (м. Долина),
2. Най Володимир Зеновійович, учасник Революції гідності, учасник бойових дій в зоні АТО, в далекому минулому – один з ініціаторів народження Долинської РШЛ,
3. Куліковських Олена Василівна, медик, дитячий гінеколог,
4. Монташевич Світлана Михайлівна, суддя Долинського районного суду,
5. Максимів Галина Миколаївна, письменниця, поетеса,
6. Осідач Емілія Юліанівна, методист районного методичного кабінету,
7. Цап Катерина Борисівна, методист районної психологічної служби.

А далі зустріч продовжилась у форматі діалогу. 

Інколи педагоги нарікають на байдужість і неуважність старшокласників під час виховних заходів. Дозвольте не погодитись: якщо дітям цікаво, порушена тема є актуальною – вони уважно слухають і активно долучаються до обговорення. Прикладом цьому стало заняття районної школи лідерів у формі засідання дискусійного клубу.

Завершальним акордом заходу став виступ практичного психолога Долинського будинку дитячої та юнацької творчості Наталії Василівни Бубняк, яка ознайомила присутніх з результатами опрацьованого анкетування та опитування щодо основних життєвих цінностей юних лідерів, які були проведені під час попереднього заняття. 

А відеоролик «Розмова з ангелом», який став епілогом заняття, викликав безліч різних емоцій та не залишив байдужими ні дітей, ні дорослих.

Життя – неоціненний скарб. І дається він людині тільки один раз. Бережімо його! І нехай ні «сині кити», ні «феї» не зможуть вплинути на переосмислення Вами життєвих цінностей!

Матеріал підготував: Василь Королюк, директор Долинського БДЮТ, координатор Долинської РШЛ
 
 
 
  
 

Немає коментарів:

Дописати коментар