пʼятниця, 16 жовтня 2015 р.

День захисника України на Долинщині

14 жовтня українці вперше відзначили свято - День захисника України. Святковим цей день зробив своїм указом президент Петро Порошенко, попередньо скасувавши "День захисника Вітчизни".

З цієї нагоди та з нагоди Дня Покрови Пресвятої Богородиці, заснування УПА та Дня українського козацтва в приміщенні Будинку техніки в м.Долина відбулись урочистості.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Громиш привітав ветеранів УПА та учасників АТО.

«Саме Ви стали символами величі українського незламного духу на шляху до волі та незалежності. Своєю героїчною боротьбою Ви засіваєте віру й надію в серця українців» - зазначив під час виступу Віктор Громиш. Також вручив голові Станичної Управи Братства ОУН-УПА Юрію Долішньому грамоту обласної державної адміністрації за мужність та відвагу. На заході грамотами обласної та районної державної адміністрацій були нагороджені звільнені військовослужбовці ЗСУ, які пройшли службу в зоні АТО.
 Комісар Долинського  МВК Степан Гриник від командування ЗСУ вручив військовослужбовцям нагрудні знаки «Учасник АТО» та «За бойову звитягу».

 Орденом третього ступеня «За мужність» нагороджено Олександра Кармильчика посмертно.

Зі святом присутніх також вітали голови районного об’єднання «Спілки учасників АТО» Олег Петрів, заступник голови районної ради Іван Дирів, секретар Долинської міської ради Віктор Гошилик, помічник народного депутата України Анатолія Диріва Василь Сокирко, голова ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Степан Волковецький.


До присутніх також звернувся голова Станичної Управи Братства ОУН-УПА Юрій Долішній, який закликав всіх бути мужніми та творити сучасну історію заради майбутніх поколінь.

Солісти та творчі колективи Долинщини привітали присутніх своїми композиціями.

Також делегація Долинського району взяла участь в урочистостях в обласному центрі, які відбулись в приміщенні обласного музично-драматичного театру.

 За матеріалами сайту Долинської РДА

Немає коментарів:

Дописати коментар