вівторок, 15 березня 2016 р.

Сила мистецтва і велич духу

13 березня 2016 року учні та вчителі Долинського району зустрілися з тими, хто носить почесне звання захисника Вітчизни. Всі їхали з надією на те, що познайомившись з мистецькими талантами Долинщини, захисники утвердяться у вірі, що мають задля кого боронити рідний край.
 
З ініціативи начальника управління освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації Сподара Володимира Степановича, головного спеціаліста управління освіти, молоді та спорту Короля Тараса Ростиславовича (зараз служить у військовій частині) відбулася зустріч творчих колективів та окремих виконавців освітніх закладів Долинського району з воїнами військової частини, що знаходиться в селі Старичі Яворівського району Львівської області.
Організацією та проведенням концерту займався районний методичний кабінет.
Великий зал клубу був переповнений. Свій талант всім присутнім дарували: вокальний ансамбль Солуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Богдан Базюк), хореографічний колектив «Натхнення» (керівник Анна Попович), Андрій Григорський, Людмила Кудибин, Петро Гірник - учні Долинської спеціалізованої школи-інтернату (керівник Андрій Антроп), Яна Королюк, Владислав Мовчан - учні природничо-математичного ліцею (керівник Олег Якимів), Галина Курус та Любомир Кашуба - учителі музичного мистецтва Долинської спеціалізованої школи-інтернату та Малотур’янського НВК. 
Незмінні ведучі районних і обласних мистецьких заходів Галина Курус та Любомир Кашуба з перших хвилин завоювали прихильність публіки. Зразковий ансамбль бального танцю «Натхнення», який відкривав і завершував концерт, вирізнявся оригінальною композиційною постановкою, блискучою технікою виконання. Їх танці, які майстерно були вплетені у канву дійства, стали окрасою концерту і подарували всім незабутні враження.
Натхненно й окрилено звучав вокальний ансамбль Солуківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Пісня «Там на Майдані», авторами якої є Василь Олійник та керівник цього колективу Богдан Базюк, повернула всіх у буремний рік пробудження українського духу. Ніжно, з душевним трепетом і любов’ю, проникливо та пристрасно прозвучали пісні у виконанні Андрія Григорського, Людмили Кудибин, Яни Королюк, Владислава Мовчана. Соліст-інструменталіст Петро Гірник вразив своєю віртуозною грою на акордеоні, саксафоні.
 
Кожен номер програми супроводжували бурхливі овації вдячної публіки.
Галина Курус і Любомир Кашуба були не тільки ведучими концерту, але й виступали з сольними номерами, дуетом. Чудесний вокал солістки, артистизм, легкість виконання, пристрасність та глибоке занурення у образний світ виконуваної пісні підкорив зал. Ліричний тенор, сповнений романтичної схвильованості, полонив слухачів, продемонструвавши високий рівень майстерності вокаліста.
Музика, пісня, гучні овації, щасливі обличчя, радісні емоції і фотосесії… Все завершилося, кожен залишився з пережитими емоціями наодинці, запам’ятав те, що по-особливому зачепило душу.

Того дня всі мали нагоду не тільки продемонструвати свої таланти, але й побували на екскурсії у Страдчанських печерах підземного монастиря, скуштували смачний солдатський обід.

Як одна мить промайнула зустріч. Вкладено багато сил і енергії, однак справа того варта. Низький уклін справжнім майстрам педагогічної справи. Завдяки Вашому ентузіазму, творчості, умінню підготувати та згуртувати дітей розквітають таланти. Велике спасибі всім, хто долучився до організації та проведення концерту. З маленьких струмочків підтримки народжується бурхлива ріка незламного духу.


Методист районного методичного кабінету                Валентина Лещук

Немає коментарів:

Дописати коментар